Колеги, относно усложнената епидемиологична обстановка в страната моля /по желание/ всеки един да заяви предпочитаната от него форма на обучение, а при възможност класните ръководители да разговарят и да отразят мнението и на родителите / каква форма на обучение предпочитат за детето си/
Новини от сайта
С оглед на тежката епидемиологична обстановка в страната и в града ни, моето мнение е, че обучението трябва да бъде дистанционно. По този начин рискът от заразяване е много по- малък, пък и разпространението на заболяването се ограничава.
Най- важното според мене е животът и здравето, както на учениците ни, така и нашето...
В разговор с родители, с които имам контакт и те споделят желание да се учи дистанционно,или в противен случай споделиха, че няма да допуснат децата си в училище
Предпочитам онлайн обучение.
След проведеното запитване мнението на родителите на учениците от VIII а клас е: 16 родители са за онлайн обучение, 5 са за присъствено обучение.
Предпочитам онлайн обучение.
Направих допитване до родителите на 12а клас. Те също са за онлайн обучение в този период.Всички са притеснени за здравето на децата си. Някои са пътуващи от други населени места,което увеличава риска от заразяване в автобусите.
Аз съм за онлайн обучение.
След направеното допитване до родителите на 11б клас - 95% са за онлайн обучение.
Създалата се ситуация на масов стрес, напрежение, липса на лекари и лекарства, стотиците смъртни случаи на ден, дават основание да се смята, че едно от сериозните огнища на заразяване е училището.
Не виждам реална причина да не се мине час по-скоро на дистанционно обучение. Какво трябва още да чакаме? Колеги учители – и възрастни, и съвсем млади, стават жертви ежедневно. Нашите реални контакти са доказани и сме една от най-уязвимите групи, почти на първа линия! В гимназиален етап неприсъствената форма не е особен проблем, даже в много случаи е по-удачна. И това не е само мое мнение, а на ученици и родители.
Категорично - за дистанционно обучение!
След направено допитване до родителите от 9 А клас - голяма час, около 70% са за присъствена форма на обучение, но има не малък брой родители, който смятат, че онлайн обучението е добра алтернатива, тъй като са силно притеснени за здравето на децата си. Учениците от 9 А единодушно желаят да се обучават онлайн. Аз съм за присъствена форма на обучение.
Като човек, който е преживял и се е срещал с вируса и загубил родител от това, съм категорично за дистанционно обучение. (за тези които още мислят, че е конспирация всичко- истина е и е страшно!)